Bezinning en reflectie op relaties

Stel jij jezelf wel eens de volgende vragen? Of herken je iets van de onderstaande gevoelens?

 • Waarom ben ik degene die altijd helpt?
 • Waardoor krijg ik het gevoel dat ik steeds tekort schiet?
 • Waarom kan ik geen “nee” zeggen?
 • Hoe kan het dat ik steeds maar weer verkeerde relaties aan ga?
 • Ik zorg voor iedereen, maar wie zorgt er voor mij?
 • Hoe komt het dat ik zo vaak ruzie heb met anderen, terwijl ik dat niet wil?
 • Waarom wil ik het anderen zo graag naar de zin maken?
 • Ik wil mijn kinderen zo goed mogelijk opvoeden. Maar ik weet niet hoe dat moet omdat ik zelf geen goed voorbeeld heb gehad.
 • Ik voel me eenzaam in mijn relatie.
 • Wat ik doe is nooit goed genoeg.
 • Mijn partner begrijpt mij niet.

Misschien herken je iets van de gevoelens of gedachten die hierboven beschreven staan. Belemmeren ze je in het dagelijks leven? Heb je moeite met grenzen aangeven? Voel je je eenzaam in je relatie? Verloopt het contact tussen jou en je ouders niet zoals je zou willen? Of zijn er andere situaties waar je aan moet denken als je je deze site bekijkt?

Praktijk In Verbinding biedt een traject aan van bezinning en reflectie op je relaties. Ons hele leven bestaat uit relaties. Wat kan het pijn doen als het niet lukt om ze op een manier vorm te geven waar je energie van krijgt. Onder “werkwijze” staat beschreven hoe we daar mee aan het werk gaan.

Als je twijfelt of jouw hulpvraag past bij mijn aanbod, schroom dan niet om contact op te nemen. Dan kunnen we samen kijken of ik wat voor je kan betekenen.

Lezingen en workshops

Het kan inspirerend zijn om een lezing of een workshop te volgen over een onderwerp dat een verbinding heeft met relaties. Daarom geef ik naast therapie ook lezingen en workshops.

Consultatie professionals/ vrijwilligers

 • Hierbij kun je denken aan situaties in je werk/ vrijwilligersorganisatie waar je als professional of vrijwilliger op wilt reflecteren.